Arhitekt


PROJEKTIRANJE

PRENOVA STANOVANJA

POSLOVNI PROSTOR

NOTRANJA OPREMA

IDEJNA ZASNOVA
IN UREDITEV IZLOŽBInterier stanovanja v Ljubljani

Naročnik: Zasebni

Kaj smo oblikovali:

• interier

Opis projekta:

Naročnik je želel opremiti stanovanje za svojo tročlansko družino. Stanovanje velikosti približno 70 m2 se nahaja v pritličju novo zgrajene večstanovanjske vile. Idejna zasnova je obsegala izris tlorisne razporeditve, posameznih kosov notranje opreme, določitev barvne palete in materialov. Stanovanju pripada tudi atrij z vrtom, zato je bila naročnikova želja poleg ureditve interiera tudi zasnova zunanje ureditve.

Oblikovanje interiera:

Naročnik je želel, da interier zadosti potrebe po sprostitvi, druženju ter intimnosti. Prostor naj deluje odprto, svetlo, hkrati pa vsebuje tudi individualne in zasebne prostore. Občutja v ambientu stanovanja naj predstavljajo: igrivost, veselje, lahkotnost, umirjenost, stabilnost, sproščenost in domačnost. V idejni zasnovi smo izbrali umirjene in nevtralne barve (bela, oker, peščena), kar ustvari občutja umirjenosti, sprostitve. Z vključevanjem zemeljskih tonov (siva, rjava), smo dodali pridih uravnoteženosti, domačnosti, lahkotnosti. Manjši poudarki pastelne zelene in rumene pa poskrbijo za pridih igrivosti in živahnosti.

Dnevni prostor tvorijo pastelne peščene barve, kar ustvarja lahkotnost, dekorativni oblazinjeni elementi pa dodajo veselje in živost. Vnos rastlin doda pridih narave in sproščenosti. Temni poudarki barskih stolov in dekorativnih luči v prostoru ustvarijo kontraste in dodajo elegantnost.
Skozi celoten interier se pojavlja element ploskev lesenih lamel, kar popestri oblikovanje, in poskrbi za prijetno doživljanje prostora.

V kopalnici smo izbrali svetle tone keramike z gladko in reliefno strukturo, kar v prostor doda občutek mehkobe. Leseni pult in poličke vnesejo domačnost in toploto.

Tudi otroška soba je oblikovana v mirnih tonih. Ker otroka navdušuje tematika vesolja in ozvezdij pa je stena ob pisalni mizi dekorirana v omenjenem stilu.

Vodilo pri oblikovanju notranje opreme stanovanja so bile naročnikove želje, počutje in energijsko doživljanje ambientov v prostoru.
Po potrjeni idejni zasnovi stanovanja smo pripravili tudi mizarske načrte ter naročniku pripravili konkretne predloge in ponudbe nakupa ostale notranje opreme ter dekorativnih elementov.

Pri oblikovanju zunanje ureditve smo na želje naročnika vključili teraso, bralni kotiček, zelenico z drevjem in vhod z vrtno lopo. Atrij smo popestrili z vključitvijo skritih vrtnih luči, kar v večernem času pričara poseben ambient.