Izdelava logotipa


IZDELAVA LOGOTIPA

Logotip, glavni prepoznavni znak podjetja

Logotip, logo, znak, simbol ...Termini, ki označujejo ZAŠČITNI ZNAK PODJETJA. Logotip je glavni prepoznavni znak, okrog katerega se vrti celotna zgodba vizuelne podobe vašega podjetja, dejavnosti ali blagovne znamke. Je glavni element celostne grafične podobe, saj se pojavlja na poslovnih tiskovinah kot so vizitke, dopisi, računi, poslovne mape. Prisoten je v oglaševanju, na stavbah, plakatih, v publicističnih vsebinah. Dober znak močno vpliva na večjo prepoznavnost vašega podjetja in s tem veča vašo tržno vrednost. Izdelava logotipa je zato pomemben del vaše dejavnosti, saj tako sporočate kdo ste in kaj predstavljate.

KAJ JE DOBER LOGOTIP? Preberi več >

Kako poteka izdelava logotipa v Mojem Ateljeju?

• kreativno
• kvalitetno
• skladno z naročnikovimi željami
• v dogovorjenem roku

1. PRVI STIK Z NAROČNIKOM - predstavitev želja in vizij
Pri izdelavi logotipa so poleg osnovnih zahtev, ki jih mora dober logotip vsebovati, zelo pomembne informacije o naročnikovih željah. Pošljite nam povpraševanje, nato pa se osebno, po telefonu ali pa preko elektronske pošte dogovorimo o podrobnostih. Za dober rezultat moramo čimbolje spoznati vašo dejavnost, vizijo in želje, da se z oblikovanjem približamo bistvu vašega podjetja.

2. OBLIKOVANJE LOGOTIPA - raziskava, predstavitev različnih predlogov
Oblikovanje in izdelava logotipa poteka v korakih. Na podlagi vaših želja in podatkov oblikujemo in vam predstavimo več idejnih predlogov. Po izboru najljubšega le tega prilagodimo in izpopolnimo. Pri tem upoštevamo glavne karakteristike dobrega logotipa kot so ENOSTAVNOST, PREPRIČLJIVOST in KREATIVNOST. Naš cilj je oblikovati logotip, ki bo navdušil tako vas, kot vaše stranke.

3. UPORABA LOGOTIPA - prejetje logotipa v vseh potrebnih formatih
Ko je izdelava logotipa končana, prejmete barven in črno bel logotip v vseh potrebnih oblikah za vašo uporabo (vektorski pdf in ai ter rastrski jpg in png format). Ob logotipu prejmete tudi njegove lastnosti, kot so barvne vrednosti, razmerja in tipografija. Tako je pripravljen za široko uporabo.

4. CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA - oblikovanje dopisa, vizitke, letakov, spletne strani ...
Naslednji korak pa je CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA ali CGP podjetja. Ta zajema oblikovanje in uporabo logotipa ter ostalih podatkov na vizitkah, dopisnih listih, računih, žigih ter na vseh vrstah tiskovin, reklamnih materialov, nasovnih tabel in avto nalepk. Preberi več >


Izdelava logotipa je prvi korak do celostne grafične podobe

KORISTEN NASVET

Izdelava logotipa naj bo premišljena. Svetujemo vam, da ste pri izbiri logotipa pozorni na enostavnost in preglednost. Včasih lahko manj informacij pove veliko več.
OGLEJTE SI ŠE