Celostna grafična podoba


CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA

OBLIKOVANJE LOGOTIPA

Logotip je glavni element celostne grafične podobe. Pri oblikovanju upoštevamo vaše želje in glavne karakteristike, ki jih mora imeti dober logotip.
Preberi več ...

OBLIKOVANJE VIZITKE

Vizitka je eno pomembnejših marketinških orodij. Naj gre re za predstavitev podjetja ali osebno predstavitev, z njo dajemo vtis resnosti in profesionalnosti.
Preberi več ...

SPLETNO OBLIKOVANJE

Spletna stran je predstavitev vaše dejavnosti na spletu, ki ima v marketingu vodilno vlogo. Je vaša osebna izkaznica. Oblikovanje spletne strani je zato ključnega pomena, saj z njo lahko prikažete profesionalnost in s tem resnost vašega podjetja.
Preberi več ...

OBLIKOVANJE TISKOVIN

Pri oblikovanju tiskovin se celostna grafična podoba razširi. Oblikovanje tiskovin zajema oblikovanje poslovnih tiskovin (dopisii, računi, obrazci, pogodbe ...) in promocijskih tiskovin (letaki plakati, oglasi, table, reklame ...) ter oblikovanje embalaže. Vse tiskovine pripravimo tako za tisk, kot za uporabo na spletu.
Preberi več ...


Kaj je celostna grafična podoba ali CGP podjetja?

Celostna grafična podoba podjetja je USKLAJENO DELOVANJE VIDNIH SPOROČIL vašega podjetja ali dejavnosti. Njen osrednji element je logotip, ki se pojavlja v kombinaciji z informacijami, ki jih želimo izpostaviti. Celostna grafična podoba je sestavljena iz več elementov, ki tvorijo enotno vizuelno celoto in predstavljajo podjetje.

Osnovni elementi celostne podobe podjetja so poslovna vizitka, dopisni list, račun, pisemska ovojnica in žig. Ostale poslovne tiskovine so še poslovne mape, katalogi, brošure, obrazci, pogodbe. Poleg poslovnih so pomembne tudi promocijske tiskovine, preko katerih se podjetje pojavlja v širši javnosti. To so oglasi v revijah, plakati, letaki in naslovne table, ki označujejo podjetje ter enotno oblikovane nalepke na prevoznih sredstvih. Med pomembnejše dele celostne grafične podobe spadajo tudi spletna stran podjetja ter spletni oglasi, ki v današnjem času predstavljajo ključno vlogo v oglaševanju.

Vsi ti elementi so celostna grafična podoba podjetja. Pomembno je, da delujejo enotno, saj tako večajo prepoznavnost vašega podjetja in s tem tudi vašo tržno vrednost.

Celostna grafična podoba, Metka Furlani, zasebna psihoterapevtska praksa

Kako poteka izdelava celostne grafične podobe v Mojem ateljeju?

1. Izdelava logotipa
V skladu z vašimi željami oblikujemo več različnih logotipov, med katerimi tistega, ki vam je najbolj všeč izpopolnimo ter pripravimo za širšo uporabo. Preberi več ...
2. Oblikovanje poslovnih tiskovin
Po končanem oblikovanju logotipa in določitvi barvne sheme pripravimo osnutke ostalih grafičnih elementov. To so predlogi za vizitko, dopisni list, račun, ovojnico, žig in ostale elemente, ki jih potrebujete.
3. Izdelava priročnika CGP
Vse elemete, ki jih sestavlja vaša celostna grafična podoba zberemo v elektronskem priročniku CGP, kjer so navedena tudi vsa navodila za uporabo (logotip v barvni in črnobeli različici, različne postavitve, barvne vrednosti, tipografija, velikosti).
4. Oblikovanje razširjene celostne grafične podobe
Po vaši želji lahko oblikujemo tudi ostale elemente, ki jih potrebujete. Od spletnih strani in oglasov, pa do plakatov, reklam in drugih tiskovin.
5. Izdelava in tisk
Uredimo lahko tudi tisk, saj sodelujemo s kvalitetnimi tiskarji in poskrbimo, da je vaš izdelek res takšen, kot si želite. Lahko tudi pridobimo ponudbe različnih izvajalcev in se nato vi odločite komu boste delo zaupali. Celoten material je pripravljen za tisk in objavo na spletu.